Praktijk voor coaching, psychologische begeleiding en energetische therapie

Praktijk voor psychologische begeleiding en psycho-energetische therapie

Voor wie?

Werkwijze

Kosten

Aanmelden

Praktijk Inti biedt begeleiding aan volwassenen gericht op onder andere:

 

- Opbouwen en handhaven van een dagstructuur.

- Ondersteuning bij plannen en organiseren.

- Omgaan met een beperking (bijvoorbeeld autisme, ADHD, lichte verstandelijke beperking).

- Ondersteuning bij regelzaken en financiƫn.

- Ondersteuning bij vragen over opvoeding.

- Coƶrdineren van zorg wanneer er meerdere instanties betrokken zijn (casemanagement).

- Uitbreiden van je sociale netwerk.

- Vragen op het gebied van zingeving.

 

De begeleiding die ik bied is altijd afgestemd op de specifieke situatie: zorg op maat die aansluit bij jouw competenties. Waar mogelijk bekijken we samen hoe we jouw competenties kunnen uitbreiden, waar nodig sta ik je bij met praktische ondersteuning.

Na de aanmelding kom ik bij je thuis voor een intakegesprek. Samen bespreken we wat er aan de hand is en wat jouw hulpvragen zijn. We staan ook stil bij de dingen die wel goed gaan: wat zijn jouw krachten en hoe kunnen we deze gebruiken bij het werken aan de hulpvragen? We inventariseren hoe jouw sociale netwerk eruit ziet en welke andere hulpverlening er eventueel al betrokken is. We formuleren de doelen waar we aan gaan werken. Ook maken we afspraken over de manier waarop we aan jouw doelen gaan werken. De informatie uit het intakegesprek wordt vastgelegd in een begeleidingsplan.

Na de intake start de daadwerkelijke begeleiding. Hoe vaak en hoe lang we elkaar zien hangt af van de beschikking die is afgegeven. Persoonlijk contact in de vorm van huisbezoeken is de meest voorkomende wijze van contact. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat ik met je mee ga naar afspraken met instanties, of dat we gesprekken voeren via telefoon of Skype. Dit alles wordt afgestemd op jouw situatie en jouw behoeften.

Tijdens het begeleidingstraject evalueren we op vaste momenten (na 3 maanden, na een jaar en een maand voor het aflopen van de beschikking) hoe het gaat: Zitten we op de goede weg? Verloopt de begeleiding naar wens? Zijn er al doelen behaald? Of moeten er doelen worden aangepast of toegevoegd? Op deze manier houden we de voortgang van de begeleiding in de gaten. Wanneer de evaluatie plaatsvindt vanwege het aflopen van de beschikking, bespreken we of de begeleiding afgerond kan worden. Wanneer alle doelen behaald zijn en er zijn geen nieuwe doelen bij gekomen, sluiten we de begeleiding af. Wanneer er nog hulpvragen zijn waar professionele begeleiding noodzakelijk is, wordt een nieuwe beschikking aangevraagd.

Praktijk Inti heeft een contract voor begeleiding in het kader van de WMO met de Dongemond Gemeenten. Hieronder vallen de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. Via het Sociaal Wijkteam van je gemeente kun je een beschikking aanvragen. Daarmee kan de begeleiding gefinancierd worden. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je altijd even contact met mij opnemen. Woon je in een gemeente die binnen een andere regio valt, dan ben ik inzetbaar op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB). Ook in dit geval kun je contact opnemen met het Sociaal Wijkteam van je gemeente. Je kunt dan vragen om een beschikking voor begeleiding in de vorm van een PGB.

Om aan te melden kun je contact met mij opnemen via het contactformulier. Je kunt ook een mailtje sturen naar saskia@praktijkinti.nl of bellen naar 06-15362187.

Ook wanneer je niet zeker weet of je bij mij aan het juiste adres bent, mag je me bellen of mailen. We kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken en bekijken of ik iets voor je kan betekenen.