Praktijk voor coaching, psychologische begeleiding en energetische therapie

Praktijk voor psychologische begeleiding en psycho-energetische therapie

Voor wie?

Werkwijze

Kosten

Aanmelden

Praktijk Inti biedt hulp aan gezinnen en kinderen wanneer ze er zelf even niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld bij vragen zoals:

 

-Wij gaan scheiden. Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen hier zo min mogelijk last van hebben?

-Ons kind heeft een "diagnose" gekregen, zoals bijvoorbeeld ADHD, Autisme of PDD-NOS. Wat betekent dit en hoe kunnen we hier het

beste mee omgaan?

-Ons kind is erg gevoelig (HSP). Hoe help ik mijn kind hiermee om te gaan en met plezier in het leven te staan?

-Ons kind heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt. Kun je ons kind helpen om dat te verwerken?

-Ons kind heeft last van depressie of angst. Kun je ons kind helpen daar uit te komen?

-Het lijkt erop dat onze tiener overspannen is of een burn-out heeft. Kan dat op die leeftijd??? Hoe kunnen we ons kind helpen?

-Ons kind is erg opstandig, snel boos en luistert niet naar ons. Hoe herstellen we de balans in ons gezin?

 

De begeleiding die ik bied kan gericht zijn op de ouders, op het kind of op het gehele gezinssysteem. Dit is afhankelijk van de vraag en de situatie.

Na de aanmelding kom ik bij jullie thuis voor een intakegesprek. Samen bespreken we wat er aan de hand is en wat de hulpvragen zijn. We staan ook stil bij de dingen die wel goed gaan in jullie gezin: wat zijn jullie krachten en hoe kunnen we deze gebruiken bij het werken aan de hulpvragen? We formuleren de doelen waar we aan gaan werken. De informatie uit het intakegesprek wordt vastgelegd in een begeleidingsplan.

Na de intake start de daadwerkelijke begeleiding. Soms is de situatie al zo duidelijk dat we direct aan de slag kunnen. Het kan ook zijn dat ik eerst de tijd neem om te observeren hoe de interactie binnen jullie gezin verloopt. Pas als we voldoende zicht hebben op de achtergrond van de problemen, kunnen we er effectief mee aan de slag. De hulp kan individueel zijn, maar meestal worden ook de ouders en eventueel de andere gezinsleden betrokken in de begeleiding. Mijn ervaring is namelijk dat een probleem zelden alleen over één kind gaat: de problemen ontstaan in de context van het totale gezin. Daarbij kunnen allerlei factoren een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de positie van een kind binnen het gezin (oudste, jongste, enig kind), samengestelde gezinnen, spanning in de relatie van de ouders, stressvolle gebeurtenissen in de directe omgeving (zoals ziekte of overlijden van dierbare personen). Alleen door aandacht te besteden aan alle aspecten van het probleem is het mogelijk om blijvende oplossingen te vinden.

Tijdens het begeleidingstraject evalueren we regelmatig hoe het gaat. Zitten we op de goede weg? Verloopt de begeleiding naar wens? Zijn er al doelen behaald? Of moeten er doelen worden aangepast of toegevoegd? Op deze manier houden we de voortgang van de begeleiding in de gaten.

 

Praktijk Inti is jeugdhulpaanbieder in de regio West Brabant Oost. Onder deze regio vallen de volgende gemeenten: Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. Via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of de huisarts kun je een indicatie/verwijzing aanvragen. Daarmee kan de begeleiding gefinancierd worden.

Woon je in een gemeente die binnen een andere regio valt, dan ben ik inzetbaar op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB).

Om aan te melden kun je contact met mij opnemen via het contactformulier. Je kunt ook een mailtje sturen naar saskia@praktijkinti.nl of bellen naar 06-15362187.

Ook wanneer je niet zeker weet of je bij mij aan het juiste adres bent, mag je me bellen of mailen. We kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken en bekijken of ik iets voor je kan betekenen.